Wonen

ENFI vindt het “Wonen” aspect natuurlijk ook heel belangrijk! Hier delen we inspiratie en tips om jouw leefomgeving te verbeteren, met een focus op duurzaamheid en het vinden van je eigen unieke woonstijl.

Beter wonen

Beter wonen begint met bewuste keuzes voor een duurzamere leefomgeving. Onze blogs bieden inzicht in hoe je jouw huis kunt transformeren tot een eco-vriendelijk toevluchtsoord. We delen ideeën over energie-efficiëntie, het verminderen van afval en het gebruik van duurzame materialen. 

Eigenstijl wonen

Eigenstijl wonen draait om het creëren van een huis dat echt bij jou past. Onze blogs helpen je bij het ontdekken van je persoonlijke woonstijl en het omzetten van jouw visie in de werkelijkheid. Vind inspiratie om je huis om te toveren tot een unieke en gezellige plek die helemaal van jou is.

Tuin meubels

Duurzame low budget tuin ideeën

Heb je altijd gedroomd van een prachtige tuin, maar houdt je budget je tegen? Geen zorgen! Het creëren van een mooie en duurzame tuin hoeft niet duur te zijn met deze low budget tuin ideeën. In dit artikel delen we enkele slimme ideeën om je buitenruimte te transformeren zonder je portemonnee te plunderen. Ontdek hoe je een milieuvriendelijke en budgetvriendelijke tuin kunt creëren met onze tips voor low budget tuin ideeën.

Lees verder »

Biomassaketel: de biomassa brander!

Een biomassaketel, ook wel pelletketel genoemd, brandt op houtsnippers, houtblokken of houtpellets. Deze brandstoffen worden ook wel biomassa genoemd en zijn een stuk duurzamer dan de traditionele cv-ketels op gas. Zelfs duurzamer dan hr-ketels (Hoog Rendementsketels). Dit komt omdat biomassa minder CO2 uitstoot en doorat de houtkorrels in Nederland grotendeels van houtafval van houtbedrijven wordt gemaakt. De biomassaketel verwarmd net als de cv-ketel je huis en zorgt voor warm water.

Lees verder »
man sitting patiently behind laptop

Hoe je wifi-problemen thuis het best aanpakt

Het hebben van wifi-problemen thuis kan zeer frustrerend zijn. Het kan zijn dat u in bepaalde delen van uw huis geen goed signaal kunt krijgen, of dat uw internet traag is. In deze blogbijdrage bespreken we enkele tips over hoe u problemen met wifi in huis het beste kunt aanpakken. We zullen ook enkele oplossingen bieden voor veelvoorkomende problemen die mensen ondervinden met hun wifi-netwerk.

Lees verder »
interieur platen speler met plant en lamp

Inspiratie tips om een studio in te richten

Wonen in een studio komt steeds vaker voor in Nederland zeker bij studenten en jongvolwassenen. Hoewel een studie vaak niet zo groot is en het moet functioneren als een woonkamer, slaapkamer en keuken in één. Is het toch mogelijk om er wat van te maken. Misschien ben je in eerste instantie nog een beetje radeloos over de inrichting. Daarom helpen we je graag in dit artikel door je te voorzien van een aantal tips.

Lees verder »
balkon met sfeer verlichting en bankje

Balkon sfeervol inrichten doe je zo!

Ben jij een gelukkige bewoner van Amsterdam-Centrum en beschikt jouw appartement over een balkon. Dan heb je dubbel zoveel geluk. De meeste woningen in het centrum van Amsterdam hebben geen buitenruimte. De bewoners moeten het vaak doen met een balkon. Wat natuurlijk niet zo erg is. Maar het kan soms wel lastig zijn om een balkon leuk en praktisch in te richten. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je je balkon kan inrichten.

Lees verder »
badkamer met wit badmeubel en houten krukje

Tips om een kleine badkamer in te richten

De badkamer is niet alleen een ruimte waar je je wast. Nee, het is een plek waar je even tot jezelf komt. Even kan ontspannen na een lange dag of juist energie moet op doen na de nachtrust. Helaas beschikt niet iedereen over een grote badkamer waar je van alles en nog wat in kan plaatsen. Desondanks is het toch mogelijk om ook van een kleine badkamer iets te maken. In dit artikel geven we een aantal tips over hoe je dit kan doen.

Lees verder »