Gezondheid

Ook bij ENFI staat “Gezondheid” centraal. Hier delen we waardevolle inzichten en tips om een gezond leven te leiden in harmonie met de natuur en de beginselen van duurzaamheid.

Gezondheid en leven
Gezondheid en leven zijn nauw met elkaar verbonden. Ontdek hoe een gezonde levensstijl niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de planeet. We delen informatie over voeding, lichaamsbeweging, mentale gezondheid en stressmanagement.

Natuur en gezondheid
De natuur heeft een ongelooflijke helende kracht, en onze blogs benadrukken hoe je deze kunt benutten voor een gezonder leven. Leer over de voordelen van buiten zijn, de impact van groene ruimtes op je welzijn en hoe je natuurlijke remedies kunt gebruiken voor een betere gezondheid.

5 tips ochtend routine

5 tips voor een goede ochtend routine!

Het begin van je dag bepaalt uiteindelijk hoe de rest van de dag zal verlopen. Je wilt namelijk niet overhaasten in de ochtend, omdat je dan fysiek en mentaal nog geen gelegenheid hebt gehad om tot rust te komen. Daarom is het belangrijk om een effectieve ochtend routine te hebben die ervoor zorgt dat je de dag vol energie en positiviteit begint. Dit recept kun je gedurende je hele leven steeds opnieuw toepassen. Hier zijn vijf tips om je ochtend routine te optimaliseren en je dag uitstekend te beginnen.

Lees verder »
green friday is de nieuwe black friday

Green Friday is de nieuwe Black Friday

In de afgelopen decennia is Black Friday uitgegroeid tot een van de meest gevierde winkel gebeurtenissen. Consumenten bereiden zich weken van tevoren voor op de aantrekkelijke aanbiedingen die zich in november op een breed scala aan producten manifesteren. In reactie op de toenemende bezorgdheid over de schadelijke effecten van overconsumptie op het milieu en de gezondheid, heeft Green Friday zijn intrede gedaan als een duurzaam alternatief. In dit artikel zullen we je dan ook precies uitleggen wat Green Friday inhoud en hoe je mee kunt doen!

Lees verder »
woonkamer minimalistisch leven

5 tips hoe ook jij minimalistisch kan leven! 

Heb je ooit het verlangen gehad naar een leven zonder stress of naar een leven dat draait om diepe voldoening? Dan ben je zeker niet de enige! In een wereld met veel overconsumptie en constante afleiding, heeft het streven naar minimalisme steeds meer populariteit gekregen. In deze blog zullen we dan ook de betekenis van minimalisme uitleggen en geven we je vijf waardevolle tips mee. Zo weet ook jij hoe je kan streven naar minimalistisch leven!

Lees verder »
Vrouw aan het joggen

Hoe helpt sporten tegen depressie?

Wist je dat sporten naast goed voor je fysieke gezondheid, ook goed is voor je mentale gezondheid? Zo kan regelmatig sporten helpen tegen depressie en je een beter gevoel/humeur geven. Meer weten? Lees meer.

Lees verder »

Verbeter jezelf door te trainen

Iedereen weet dat trainen goed voor je is. Maar wat is goed trainen? Hoe zorg je ervoor dat je het beste naar boven haalt tijdens het trainen. In deze blog leggen we je uit hoe je een training beter kunt begrijpen en toepassen.

Lees verder »

6 tips voor meer motivatie om weer te vlammen in de gym

Misschien heb je er wel last van: het vinden van motivatie om te gaan sporten. Wij weten er alles van en het is dan ook zeker niet raar dat je je motivatie kwijt bent om te sporten. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, speciaal voor jou, zodat jij weer vol met motivatie de sportschool in kunt.

Lees verder »

Hoe fitness bijdraagt aan een gezonde leefstijl

Het staat buiten kijf dat fitness bijdraagt aan een gezonde levensstijl. Wanneer je lichamelijk actief bent, profiteert je lichaam op vele manieren. Lichaamsbeweging helpt je algemene humeur te verbeteren, je energieniveau te verhogen en je te beschermen tegen ziekten zoals kanker en hartaandoeningen. In dit artikel bespreken we de vele voordelen van fitness en hoe het je algehele gezondheid kan helpen verbeteren.

Lees verder »