Eten & drinken

Iedereen weet dat het belangrijk is om te eten en drinken! Hier nemen we je mee op een smakelijke reis naar duurzame culinaire ervaringen, waarbij we buiten eten en drinken vieren en de nadruk leggen op bewuste keuzes die bijdragen aan een gezondere planeet.

Buiten eten en drinken

Buiten eten en drinken biedt een geweldige kans om in contact te komen met de natuur en te genieten van heerlijke maaltijden met minimale ecologische impact. Onze blogs verkennen de kunst van het picknicken, kamperen, en genieten van maaltijden in de buitenlucht. 

Stoppen met eten en drinken

Een belangrijk aspect van duurzaam eten is het voorkomen van voedselverspilling. Onze blogs bespreken strategieën om verspilling tegen te gaan, zoals het slim plannen van maaltijden, het bewaren van voedsel op de juiste manier en het hergebruiken van restjes. 

seizoensgroente

Dit zijn de seizoensgroenten in december, januari en februari

Brrrr… Winter! Vroeg donker, veel regen, koude dagen… En lekkere groente! Door seizoensgebonden te eten heb je altijd groenten die vers zijn, rijk van smaak en milieuvriendelijk zijn. In deze blog zullen we de heerlijke groenten opsommen die je kunt verwachten in de maanden december, januari en februari. Ook delen we tips voor de winterse maaltijden die je hier mee kan maken. Maar laten we eerst bespreken waarom we seizoensgebonden onze groenten willen uit kiezen!

Lees verder »
duurzame lunch hotspot amsterdam

Duurzame lunch hotspots in Amsterdam

Op zoek naar een duurzame lunch? Dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres! Hier zijn namelijk meerdere plekken waar je heerlijk kan eten. Het eten van een duurzame lunch heeft verschillende voordelen. De verse en gezonde ingrediënten zorgen ervoor dat het goed is voor je gezondheid. Daarbij is het ook fijn om is een keer variatie te hebben. Zo ontdek je ook weer heerlijke nieuwe smaakervaringen. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een duurzame lunch te hebben. Je zorgt namelijk voor een betere wereld en je hebt er zelf veel profijt van. Bekijk daarom hier dan ook 5 plekken waar je voor een gezonde lunch in Amsterdam kan zijn!

Lees verder »
Gezonde snacks die je dieet niet ruïneren

Gezonde snacks die je dieet niet ruïneren

Iedereen heeft wel eens de behoefte voor een lekkere snack, maar heb jij ook het gevoel tijd in de sportschool verspild te hebben omdat je met een zak chips languit op de bank ligt? Lees hier dan wat voor andere gezonde snacks je kan bereiden.

Lees verder »
voedselverspilling voorkomen

5 Tips om voedselverspilling te voorkomen

Het is heel eenvoudig een paar gewoonten over te nemen die je helpen met het voorkomen van voedselverspilling. Lees hier meer over een paar aanpassingen die jij kan toepassen in het dagelijks leven om naast eten ook tijd en geld te besparen.

Lees verder »