Leven

Welkom op onze blogpagina gewijd aan het onderwerp “Leven”. Hier delen we inzichten en tips om een milieubewust en minimalistisch leven te omarmen, en hoe dit kan bijdragen aan een duurzamere toekomst voor ons allemaal.

Milieubewust leven

Milieubewust leven begint met het erkennen van de impact die onze dagelijkse beslissingen hebben op onze planeet. Onze blogs bieden praktische suggesties om groene gewoonten te cultiveren, van het verminderen tot het omarmen van hernieuwbare energiebronnen. 

Minimalistisch leven

Minimalistisch leven draait om het streven naar eenvoud en het loslaten van overbodige materiële ballast. Onze blogs over minimalistisch leven bieden inspiratie voor het opruimen van je leven, zowel fysiek als mentaal. Leer hoe je kunt ontsnappen aan de consumptiecultuur en je kunt concentreren op wat echt belangrijk is. 

seizoensgroente

Dit zijn de seizoensgroenten in december, januari en februari

Brrrr… Winter! Vroeg donker, veel regen, koude dagen… En lekkere groente! Door seizoensgebonden te eten heb je altijd groenten die vers zijn, rijk van smaak en milieuvriendelijk zijn. In deze blog zullen we de heerlijke groenten opsommen die je kunt verwachten in de maanden december, januari en februari. Ook delen we tips voor de winterse maaltijden die je hier mee kan maken. Maar laten we eerst bespreken waarom we seizoensgebonden onze groenten willen uit kiezen!

Lees verder »
5 tips ochtend routine

5 tips voor een goede ochtend routine!

Het begin van je dag bepaalt uiteindelijk hoe de rest van de dag zal verlopen. Je wilt namelijk niet overhaasten in de ochtend, omdat je dan fysiek en mentaal nog geen gelegenheid hebt gehad om tot rust te komen. Daarom is het belangrijk om een effectieve ochtend routine te hebben die ervoor zorgt dat je de dag vol energie en positiviteit begint. Dit recept kun je gedurende je hele leven steeds opnieuw toepassen. Hier zijn vijf tips om je ochtend routine te optimaliseren en je dag uitstekend te beginnen.

Lees verder »
green friday is de nieuwe black friday

Green Friday is de nieuwe Black Friday

In de afgelopen decennia is Black Friday uitgegroeid tot een van de meest gevierde winkel gebeurtenissen. Consumenten bereiden zich weken van tevoren voor op de aantrekkelijke aanbiedingen die zich in november op een breed scala aan producten manifesteren. In reactie op de toenemende bezorgdheid over de schadelijke effecten van overconsumptie op het milieu en de gezondheid, heeft Green Friday zijn intrede gedaan als een duurzaam alternatief. In dit artikel zullen we je dan ook precies uitleggen wat Green Friday inhoud en hoe je mee kunt doen!

Lees verder »
duurzame lunch hotspot amsterdam

Duurzame lunch hotspots in Amsterdam

Op zoek naar een duurzame lunch? Dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres! Hier zijn namelijk meerdere plekken waar je heerlijk kan eten. Het eten van een duurzame lunch heeft verschillende voordelen. De verse en gezonde ingrediënten zorgen ervoor dat het goed is voor je gezondheid. Daarbij is het ook fijn om is een keer variatie te hebben. Zo ontdek je ook weer heerlijke nieuwe smaakervaringen. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een duurzame lunch te hebben. Je zorgt namelijk voor een betere wereld en je hebt er zelf veel profijt van. Bekijk daarom hier dan ook 5 plekken waar je voor een gezonde lunch in Amsterdam kan zijn!

Lees verder »
woonkamer minimalistisch leven

5 tips hoe ook jij minimalistisch kan leven! 

Heb je ooit het verlangen gehad naar een leven zonder stress of naar een leven dat draait om diepe voldoening? Dan ben je zeker niet de enige! In een wereld met veel overconsumptie en constante afleiding, heeft het streven naar minimalisme steeds meer populariteit gekregen. In deze blog zullen we dan ook de betekenis van minimalisme uitleggen en geven we je vijf waardevolle tips mee. Zo weet ook jij hoe je kan streven naar minimalistisch leven!

Lees verder »
Gezonde snacks die je dieet niet ruïneren

Gezonde snacks die je dieet niet ruïneren

Iedereen heeft wel eens de behoefte voor een lekkere snack, maar heb jij ook het gevoel tijd in de sportschool verspild te hebben omdat je met een zak chips languit op de bank ligt? Lees hier dan wat voor andere gezonde snacks je kan bereiden.

Lees verder »
Vrouw aan het joggen

Hoe helpt sporten tegen depressie?

Wist je dat sporten naast goed voor je fysieke gezondheid, ook goed is voor je mentale gezondheid? Zo kan regelmatig sporten helpen tegen depressie en je een beter gevoel/humeur geven. Meer weten? Lees meer.

Lees verder »
voedselverspilling voorkomen

5 Tips om voedselverspilling te voorkomen

Het is heel eenvoudig een paar gewoonten over te nemen die je helpen met het voorkomen van voedselverspilling. Lees hier meer over een paar aanpassingen die jij kan toepassen in het dagelijks leven om naast eten ook tijd en geld te besparen.

Lees verder »