Balkon sfeervol inrichten doe je zo!

Ben jij een gelukkige bewoner van Amsterdam-Centrum en beschikt jouw appartement over een balkon. Dan heb je dubbel zoveel geluk. De meeste woningen in het centrum van Amsterdam hebben geen buitenruimte. De bewoners moeten het vaak doen met een balkon. Wat natuurlijk niet zo erg is. Maar het kan soms wel lastig zijn om een balkon leuk en praktisch in te richten. In dit artikel geven we een aantal tips mee over hoe je je balkon kan inrichten.
balkon met sfeer verlichting en bankje
Table of Contents
Balkon sfeervol inrichten doe je zo! 1

Leg vlonders neer

Een trend die je vaak terug ziet om de Amsterdamse balkons zijn vlonders. Deze kleine houten of rubberen tegeltjes kan je kopen bij een tuincentrum. De vlonders zijn ideaal voor het balkon en kan je makkelijk neerleggen of weer weg halen. Een ander voordeel van vlonders is dat het regenwater makkelijk weer weggaat en dat je niet eerst de vlonders weg hoeft te halen. Ten slotte, zijn ze ook in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

Maak een lounge hoekje

Afhankelijk van de grootte, de afmetingen en de ligging van het balkon kan er een lounge hoekje gemaakt worden. Op een groot balkon is het leuk om een lounge ruimte te maken met een ijsstoel of met pallets waar je vervolgens kussens op legt. Ook is het mogelijk om een grote loungebank te plaatsen als daar ruimte voor is. 

Hang tuinverlichting op

Niets is zo cozy als op het balkon zitten in de zomer met een dekentje en wijntje onder de leuke sfeerverlichting. Bij het tuincentrum heb je diverse tuinverlichting in allerlei vormpjes en maten. Kies je voor tuinverlichting dat op batterijen werkt of toch liever voor in het stopcontact. Het is beide mogelijk. 

Zet plantjes neer

Op een balkon horen natuurlijk planten en bloemen want wat is een balkon zonder groen. Heb je geen groene vingers? Dan raden we aan om neppe planten te kopen want het is natuurlijk zonde als ze dood gaan. Maak het jezelf lekker makkelijk. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!