6 tips voor meer motivatie om weer te vlammen in de gym

Misschien heb je er wel last van: het vinden van motivatie om te gaan sporten. Wij weten er alles van en het is dan ook zeker niet raar dat je je motivatie kwijt bent om te sporten. Wij hebben een aantal tips op een rijtje gezet, speciaal voor jou, zodat jij weer vol met motivatie de sportschool in kunt.
Table of Contents

1. Zoek een ritme

Met sporten is het handig om een ritme te vinden, je hoeft heus niet elke dag de sportschool in. Maar consistent sporten werkt wel goed. Plan bijvoorbeeld een aantal dagen in de week waarop je vast gaat sporten. Bijvoorbeeld standaard de maandagavond, woensdagmiddag en de zaterdagochtend. Zo creeer je een ritme en kun je consistent te werk gaan.

2. Ga samen met een gymbuddy

Heb je moeite met houden aan het ritme? Zoek dan een maatje om mee te sporten, zo kunnen jullie elkaar motiveren om samen de sportschool in te gaan. Daarnaast is het ook erg handig om een buddy te hebben die jou kan helpen met oefeningen. Door het samen sporten voel je toch een druk om te gaan en kun je samen lekker vlammen in de sportschool.

3. Beloon jezelf na het sporten

Als je dan met je maatje of alleen bent gaan sporten moet je jezelf wel kunnen verwennen. Waarschijnlijk voel je je al goed na het sporten, maar door jezelf te verwennen kun je je motivatie ook stimuleren.

4. Stel doelen op voor jezelf

Door doelen te stellen kun je je motivatie ook een boost geven. Stel bijvoorbeeld een doel op die je binnen een half jaar wilt behalen. Hak deze vervolgens in stukjes en zorg dat je deze doelen beetje bij beetje haalt. Zo blijf je gemotiveerd omdat je je progressie goed bijhoudt en dus sneller terug kan blikken om te zien wat je allemaal hebt behaald.

5. Eet gezond

Klinkt misschien logisch, maar je wanneer je gezond eet, ga je je ook gezonder voelen. Hierdoor zul je meer energie krijgen en zul je meer zin hebben om de sportschool in te duiken. Daarnaast kun je hierdoor ook sneller afvallen en je beter voelen. Win win situatie dus.

6. Wees niet te streng voor jezelf

Behoud een positieve mindset en wees trots op jezelf. Een sessie in de sportschool verloopt elke keer anders. De ene keer zul je wellicht wel heel moe zijn en niet zo veel kunnen doen als die dag of periode daarvoor. Dit maakt natuurlijk helemaal niet uit, je kunt al trots zijn dat je bent geweest.

Als het goed is weet jij nu na deze blog hoe je weer gemotiveerd de sportschool in kunt gaan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!