Business

Bij ENFI geloven we dat duurzaamheid en zakelijk succes elkaar versterken. Onze blog biedt inzichten, casestudy’s en praktische tips om je te helpen navigeren in de wereld van duurzaam investeren en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Investeren in de toekomst
Duurzaam investeren is nu een cruciale noodzaak voor beleggers en bedrijven. Het betekent investeren in projecten en bedrijven die positieve milieu- en maatschappelijke impact hebben. Deze ethische aanpak kan niet alleen goed zijn voor het geweten, maar ook financieel belonend. Ontdek hoe je jouw portefeuille kunt diversifiëren met duurzame investeringen en waarom steeds meer beleggers overstappen naar groene en ethische beleggingen.

Ondernemen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) overstijgt winst en omvat sociale en milieudoelen, en verantwoordelijkheid voor de wereldwijde impact. MVO bouwt aan een positieve reputatie, trekt talent aan en vergroot klantenloyaliteit. Ontdek hoe bedrijven MVO in hun strategieën integreren en hoe dit op lange termijn succes oplevert.

5 tips om kosten te besparen in je bedrijf

In de huidige zakelijke wereld met de crisis is kostenbesparing een veel voorkomend aspect van bedrijfsvoering. Het stelt bedrijven in staat om winstgevend te blijven, te investeren in groei en concurrentievoordeel te behouden. Er zijn talloze manieren om kosten te besparen in een bedrijf, maar in dit artikel zullen we de vijf tips delen die ons het haalbaarste vinden.

Lees verder »
zakelijke man papieren ondertekenen

3 tips voor het starten van een eigen onderneming

Leuk dat je een eigen onderneming wilt starten! Goed dat je al bezig bent met het inlezen van blogs en artikelen over het starten van een onderneming. Het is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Een eigen bedrijf lanceren is de laatste jaren vaak de droom van mensen. Toch wagen maar weinig de daadwerkelijke sprong. Dit komt, omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen een nummer aanvragen bij de KvK. Om je een beetje te helpen vertellen we je die tips, die kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

Lees verder »
teamwork business collega's

Ontwikkelingen en trends voor ondernemers (2022)

Als ondernemer heb je veel regels en wetgevingen waar je rekening mee moet houden. Soms raak je misschien wel het overzicht kwijt en laat je ergens steekjes vallen. Een kleine fout, kan enorme gevolgen hebben. Zo kan je bijvoorbeeld boetes krijgen die oplopen tot duizenden euro’s. Daarnaast zijn er ook andere ontwikkelingen waar ondernemers rekening mee moeten houden. Daarom leggen we je in deze blog een aantal ontwikkelingen uit die belangrijk zijn in 2022.

Lees verder »
pinterest app on iphone

Pinterest voor zakelijk gebruik: wat zijn de mogelijkheden?

We kennen allemaal wel de platformen Instagram, Facebook en het opkomende platform: TikTok. Vaak vergeten bedrijven dat Pinterest ook een platform is wat veel consumenten gebruiken. Pinterest heeft laatst een aantal interessante resultaten laten zien op het gebied van zoekactiviteiten van gebruikers. Inmiddels heeft Pinterest meer dan vijf miljard zoekopdrachten per maand. Daarom is het als bedrijf interessant om Pinterest mee te nemen als marketingkanaal, vooral voor e-commerce bedrijven.

Lees verder »
working behind macbook on content strategie

Hoe creëer je een succesvolle contentstrategie?

Content is tegenwoordig niet meer weg te denken. Overal krijgen consumenten te maken met verschillende soorten content, zowel online als offline. Content kan tekst, beeld of geluid zijn. De meeste bedrijven zorgen voor een mix daarvan. Als een bedrijf graag content wil maken is het belangrijk om daar een strategie voor te hebben. Op die manier houd je jezelf aan bepaalde afspraken en is het geen kwestie manier van content posten wanneer je er zin in hebt.

Lees verder »
woman writing in her business agenda

Opmaak jaarrekening: hoe ziet dit eruit?

Een jaarrekening is een overzicht van een bepaald boekjaar van een bedrijf. Hierin komen alle financiële zaken naar voren. Het bestaat dus vooral uit veel cijfers. In deze blog leggen we je uit wat een jaarrekening precies is en wat er in terug moet komen.

Lees verder »
laptop business

Tips voor bedrijfsgroei

Een bedrijf opzetten doe je niet zomaar. Het is vaak ontstaan uit een idee, dat vervolgens tot in de puntjes wordt uitgewerkt. Vaak denken mensen dat je al succesvol bent als je een eigen bedrijf hebt, maar dat is helemaal niet waar. Een bedrijf kan namelijk ook verlies draaien, personeel verliezen, etc. Zorgen voor bedrijfsgroei is daarom erg belangrijk, maar dit gebeurt niet vanzelf. In deze blog vertellen we je daarom wat er nodig is om bedrijfsgroei te realiseren.

Lees verder »