3 tips voor het starten van een eigen onderneming

Leuk dat je een eigen onderneming wilt starten! Goed dat je al bezig bent met het inlezen van blogs en artikelen over het starten van een onderneming. Het is namelijk niet iets wat je zomaar even doet. Een eigen bedrijf lanceren is de laatste jaren vaak de droom van mensen. Toch wagen maar weinig de daadwerkelijke sprong. Dit komt, omdat er veel meer bij komt kijken dan alleen een nummer aanvragen bij de KvK. Om je een beetje te helpen vertellen we je die tips, die kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf.
zakelijke man papieren ondertekenen
Table of Contents
3 tips voor het starten van een eigen onderneming 1

Verken de huidige markt en ga op zoek naar mogelijkheden

Het is belangrijk om eerst de huidige markt in kaart te brengen. Je hoeft niet per se naar de markt te kijken van marketing als jij een fysiopraktijk wil oprichten. Toch kan het soms interessant zijn om ook deze branches even door te nemen. Daarbij moet je je natuurlijk wel focussen op de gezondheidszorg. Misschien is er in Nederland wel helemaal geen vraag naar een bepaald product of dienst. Als jij dan dat wilt verkopen, gaat het natuurlijk al gauw mis. Daarnaast kan je tijdens het maken van deze analyse achter interessante mogelijkheden komen. Zo kan je ook je product of dienst fine tunen. 

Zorg voor een financieel plan

Administratie, het aller belangrijkste voor een bedrijf. Zodra de administratie niet op orde is, gaat het al gauw berg afwaarts. Een bedrijf kan failliet gaan en je kan in de schulden terecht komen, wat natuurlijk niemand graag wilt. Maak daarom voordat je gaat beginnen een uitgebreid financieel plan. Zorg voor een worst, best en most likely case. Daarmee kan je precies zien wat er kan gebeuren als het bedrijf minder oplevert dan dat je verwacht had. Het beste is, om dit met een financieel adviseur of partner te doen. Zij hebben er verstand van en kunnen je advies geven op basis van ervaring. 

Neem alle wettelijke eisen en voorwaarden door

Het is goed om te kijken aan welke wettelijke eisen jouw bedrijf moet voldoen. Als ondernemer heb je niet speciale cursussen die je moet volgen, maar misschien is het wel handig om bepaalde cursussen te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied. De gemeente kan vaak helpen bij het uitpluizen van regels en wetgevingen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!