Duurzame lunch hotspots in Amsterdam

Op zoek naar een duurzame lunch? Dan ben je in Amsterdam aan het juiste adres! Hier zijn namelijk meerdere plekken waar je heerlijk kan eten. Het eten van een duurzame lunch heeft verschillende voordelen. De verse en gezonde ingrediënten zorgen ervoor dat het goed is voor je gezondheid. Daarbij is het ook fijn om is een keer variatie te hebben. Zo ontdek je ook weer heerlijke nieuwe smaakervaringen. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd een duurzame lunch te hebben. Je zorgt namelijk voor een betere wereld en je hebt er zelf veel profijt van. Bekijk daarom hier dan ook 5 plekken waar je voor een gezonde lunch in Amsterdam kan zijn!
duurzame lunch hotspot amsterdam
Table of Contents

Wanneer heb je een duurzame lunch?

Maar eerst is het belangrijk om te weten wanneer iets een duurzame lunch is. Het moet namelijk aan een aantal aspecten voldoen. Zo moeten de ingrediënten van de duurzame lunch biologisch en lokaal zijn. Hierdoor is het ook gezond eten. Je kunt er ook vaak gezonde snacks krijgen. Bij een duurzame lunch wordt er ook vaak gebruik gemaakt van seizoensgebonden gerechten. 

Het is natuurlijk ook belangrijk dat er minimale voedselverspilling is. Neem je de duurzame lunch mee? Dan moet de verpakking ook gemaakt zijn van milieuvriendelijk materiaal. De plek waar je gaat lunchen moet ook eerlijke handelsnormen hebben en de arbeiders moeten een eerlijke vergoeding krijgen. Als een restaurant al deze criteria heeft, dan kun je daar naar toe gaan voor een duurzame lunch!

Hearth

Hearth is te vinden in het gezellige Amsterdam-Oost. Het is een plantaardig restaurant dat probeert in te spelen op wereldwijde tradities. Hier wordt het eten met veel creativiteit en liefde gemaakt. Verschillende ingrediënten zoals paddenstoelen, kokos en oregano worden samen gebracht om een smaaksensatie te creëren. Tijdens de duurzame lunch kun je ook nog kiezen voor een heerlijk wijntje of een cocktail. Hearth bevindt zich ook in een leuke buurt, waar je de drukte van Amsterdam vermijdt, namelijk de Oosterparkbuurt. Hier zit veel cultuur en recreatie. Daarnaast heb je ook een park in de buurt waar je goed een wandeling kan maken. Bij deze vegan lunch kom je dus helemaal niets te kort!

Adres: Camperstraat 24-26 | 1091 AG | Amsterdam-Oost

Bloem

In het centrum is Bloem te vinden. Hier krijg je een heerlijke duurzame lunch. Het is een knus restaurant waar je alles kan bestellen, van heerlijke wijnen tot lekkere broodjes. Je kunt ook gezellig buiten zitten. Hier kun je kijken en luisteren naar de ruis van de stad. Hierdoor krijg je echt een Amsterdams gevoel (zeker een aanrader als je een weekendje op bezoek bent). Voor een leuke prijs krijg je een unieke duurzame lunch die je nergens anders kan vinden. Na het eten bij Bloem weet je in ieder geval dat je goed vol zit. Als je nog zin hebt, kun je naar de stad gaan, aangezien dat heel dichtbij is.

Adres: Entrepotdok 36 | 1018 AD | Amsterdam-Centrum

Flore

Bij Flore vindt je ingrediënten van kleine biologische boerderijen. Hiernaast werken ze ook samen met duurzame vissers om de optimale smaak te creëren. Je kunt samen met iemand naar dit restaurant gaan om je te laten verrassen door de lekkere duurzame lunch. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige ingrediënten en daarom kun je hier komen om echt een ‘experience’ te beleven. Ze streven ernaar om een goede indruk achter te laten met gezonde ingrediënten. Het is een perfect restaurant waar je doordeweeks naartoe kan gaan om tot rust te komen. Dit is echt één van de duurzame lunch hotspots in Amsterdam die steeds populairder wordt.

Adres: Nieuwe Doelenstraat 2-14 | 1012 CP | Amsterdam-Centrum

De Kas

Restaurant de Kas bevindt zich in het Frankendael park. Hier kun je kijken naar de groene omgeving om je heen. Het eten wordt bereid op basis van de seizoenen en groenten spelen een hoofdrol. Tijdens het eten komen de smaken van de groenten samen waardoor je goed tot rust komt. Bij de Kas is er ook genoeg keuze voor een goede vegetarische lunch. In dit restaurant staat de service centraal. Je zult hier dus zeker verwend worden. De goede locatie zorgt er weer voor dat je tot rust kan komen tijdens je duurzame lunch. Dat komt omdat je niet het gevoel zal hebben dat je in een grote stad bent.

Adres: Kamerlingh Onneslaan 3 | 1097 DE | Amsterdam-Oost

SLA

Wil je liever de duurzame lunch meenemen? Dan is SLA een uitstekende optie! Bij SLA kun je gezond lunchen met veel groenten. Het uitgangspunt van SLA is dan ook om bij te dragen aan een betere wereld en mensen gezonder te laten eten. De duurzame lunch zorgt ervoor dat je je lekker in je vel gaat voelen. Hier kun je verschillende gerechten bestellen. Denk aan verschillende soepen, wraps, salades en smoothies. SLA beschikt over meerdere locaties en daarom is de kans groot dat je in de buurt een duurzame lunch kan krijgen!

Adres: Ceintuurbaan 149 | 1072 GB | Amsterdam (en nog veel meer andere locaties)

Kortom, er zijn dus genoeg plekken in Amsterdam waar je naartoe kan gaan voor een duurzame lunch. Er zijn nog veel meerdere andere hotspots in Amsterdam, maar dit zijn de echte aanraders. Op deze manier hoef je geen saai broodbakje meer mee te nemen naar je werk. Je kunt lekker naar één van deze plekken gaan in de pauze om een heerlijke duurzame lunch te krijgen! 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!