Formule 1 teams zijn voorstander van van verdubbeling sprintraces volgend jaar (2023)

Als het aan de formule 1 teams ligt, is de kans groot dat het aantal sprintraces volgend seizoen verdubbeld. Tijdens de laatste bijeenkomst van de FIA hebben de F1 teams aangegeven voorstander te zijn van meer sprintraces. Echter is de sportfederatie zelf nog niet volledig overtuigd.
race auto
Table of Contents

Wat is een sprint race?

Voor degene die het niet weten is een sprint race een race van 100 kilometer die grofweg 25 tot 30 minuten duurt. Op vrijdag worden de startposities van de sprintrace bepaald door middel van een kwalificatie. Vervolgens bepaalt de uitslag van de sprint race op zaterdag de startplekken voor de grand prix van zondag. De poleposition werd in 2021 nog toegekend aan de auto die het eerst over de finishlijn kwam. Nu is er in 2022 gekozen voor een nieuwe regel, nu krijgt namelijk de rijder met de snelste rond de poleposition. In het huidige seizoen staan er 3 sprintraces op de planning. De sprints worden gehouden tijdens de grand prix van Italië, Oostenrijk en Brazilië.

Formule 1 teams zijn voorstander van van verdubbeling sprintraces volgend jaar (2023) 1

Sportief directeur Ross Brawn liet zaterdag al weten dat zijn voorkeur uitging naar twee keer zo veel sprintraces in een seizoen. Hij ging er al van uit dat de teams achter hem zouden staan. Dit jaar wordt er door de top 8 ook punten verdient tijdens een sprint race. Hierdoor wil de Formule 1 de sport nog aantrekkelijker maken voor de kijkers.

Echter is er nog een probleem en dat is de FIA. De autosportfederatie heeft er namelijk nog niet aan toe gegeven. Zij willen eerst zien wat voor een invloed dit heeft op het personeel. Die FIA geeft daarbij aan eerst een financiële bijdrage te willen zien om zo een uitbreiding mogelijk te kunnen maken.

FIA heeft meer eisen

Tijdens de tweede FIA-bijeenkomst van 2022 werd er nog meer besproken, wat nog meer ter sprake kwam was het gewicht van de auto’s. het gewicht van de racemonsters is het afgelopen jaar namelijk fors toegenomen. De auto’s moeten volgen de FIA niet alleen kleiner, maar ook efficiënter met minder luchtweerstand. Hierdoor kan het verbruik van de auto’s namelijk worden teruggedrongen. Ook werd er besloten dat er volgend jaar in elke helm een camera zit. Uit diverse onderzoeken bleek dat de kijkers erg fan zijn van de helmcamera’s.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!