Koeman volgt van Gaal op na het WK

Afgelopen week werd bekend dat Louis van Gaal een agressieve vorm van prostaatkanker heeft. Van Gaal (huidige coach oranje) liet weten dat hij niet zijn team wilde laten beïnvloeden door de ziekte en liet dus na de plaatsing voor het toernooi weten hoe ziek hij is. Hij liet weten tijdens de uitzending van Humberto dat hij zich liet behandelen in de avonden tijdens trainingskampen, zonder dat de spelers het wisten.
voetbal schoen
Table of Contents

Terwijl iedereen zijn steun betuigt aan de huidige bondscoach moest de KNVB al kijken naar eventuele stand-by’s en vervolg-trainers. Gelukkig rekent iedereen er volledig op dat Van Gaal nog fit genoeg zal zijn tijdens het WK en zal een vervanger tijdens het toernooi in Qatar hopelijk niet nodig zijn.

voetbal schoen

Koeman als opvolger

Nu is vandaag naar buiten gekomen dat Ronald Koeman de opvolger wordt van Van Gaal na het WK. Koeman zal op 1 januari 2023 starten aan zijn tweede periode als bondscoach van Nederland. Als alles goed gaat, zal zijn avontuur voort open tot en met het WK van 2026. Iets langer dan anderhalf jaar geleden moest Koeman zijn taak als bondscoach verlaten nadat hij vanaf 2018 tot 2020 coach was van Nederland.

Hij geeft aan dat hij positief terugkijkt op zijn tijd als bondscoach en geeft aan een goede band te hebben met de internationals. Onder leiding van Koeman wist Oranje zicht eindelijk weer te plaatsen voor het EK na twee gemiste toernooien. Daarnaast behaald nederland ook nog de finale van de Nations League waarbij er prachtige overwinningen werden geboekt op Duitsland, Frankrijk en Engeland. Door corona werd het EK een jaar uitgesteld en toen Barcelona zich aanbood, besloot Koeman toch om het Nederlands elftal te verlaten.

Echter leidde Barcelona aan zware financiële problemen en zagen ze Messi vertrekken in 2021. Koeman lukte het niet om Barcelona te redden en zo wist hij alleen de Spaanse beker te winnen met Barcelona. Helaas werd hij na een teleurstellend jaar ontslagen.

Van Gaal raadde Koeman aan

Van Gaal heeft wel eens in de clinch gelegen met Koeman, echter was hij een van de velen die Koeman als opvolger aanraadde. Volgens Louis zou het een goede opvolger zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!