Green Friday is de nieuwe Black Friday

In de afgelopen decennia is Black Friday uitgegroeid tot een van de meest gevierde winkel gebeurtenissen. Consumenten bereiden zich weken van tevoren voor op de aantrekkelijke aanbiedingen die zich in november op een breed scala aan producten manifesteren. In reactie op de toenemende bezorgdheid over de schadelijke effecten van overconsumptie op het milieu en de gezondheid, heeft Green Friday zijn intrede gedaan als een duurzaam alternatief. In dit artikel zullen we je dan ook precies uitleggen wat Green Friday inhoud en hoe je mee kunt doen!
green friday is de nieuwe black friday
Table of Contents

Wat is Green Friday?

Maar wat is Green Friday precies? In 2017 introduceerde de Franse milieuorganisatie dit vernieuwde concept. Dit initiatief streeft naar een duurzamere toekomst door het ontmoedigen van onnodige consumptie en overbodige aankopen. Het wordt daarom beschouwd als een milieuvriendelijk alternatief voor Black Friday. 

Green Friday blijft niet beperkt tot Frankrijk, aangezien vele landen over de hele wereld hier nu ook aan mee doen. Momenteel nemen meer dan 160 merken en bedrijven deel aan Green Friday, door zich in te zetten om bomen te planten en zo de natuur te herstellen. Bovendien zien steeds meer jongeren af van het traditionele concept van Black Friday en pleiten ze voor duurzaamheid en financiële verantwoordelijkheid. Zij vinden dit belangrijk voor een duurzaam leven.

Hoe je mee kan doen

Er zijn verschillende manieren waarop je actief kunt deelnemen aan Green Friday. Bekijk ze hieronder:

  • Het ondersteunen van lokale winkels is een geweldig initiatief. In plaats van online winkelen, kun je op zoek gaan naar mooie kleding in je eigen gemeenschap. Hiermee stimuleer je de lokale economie en verklein je je ecologische voetafdruk. Dit creëert dus een win-win situatie!
  • Een andere optie is om te investeren in duurzame merken. Dit zijn bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid en ethische praktijken. Hierdoor kun je met zekerheid aannemen dat je een product koopt dat met respect voor het milieu is geproduceerd.
  • Kwaliteit heeft een hogere prioriteit dan kwantiteit. Overweeg zorgvuldig de kwaliteit van je aankopen, omdat hoogwaardige producten over het algemeen een langere levensduur hebben. Dit betekent dat je minder vaak in de toekomst nieuwe producten hoeft te kopen. Op deze manier draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar bespaar je ook geld. Dit is voordelig voor zowel jou als het milieu.
  • Tenslotte is er de mogelijkheid van tweedehands winkelen. Dit sluit naadloos aan bij de eerste drie opties, waarbij je duurzaamheid nastreeft en op zoek gaat naar unieke vondsten. Bovendien kun je na gebruik ook je eigen kleding weer doorverkopen, hierdoor draag je bij aan een duurzamere aanpak!

Boom planten

Naast het bevorderen van duurzaam winkelen heeft Green Friday als doel om de natuur te herstellen. Veel bedrijven beloven om bij elke aankoop een boom te planten. Dit is een effectieve manier om de ecologische balans te herstellen en het draagt bij aan het herstel van de natuurlijke omgeving. De impact van onze levensstijl op het milieu wordt zo geminimaliseerd. Jij kan genieten van een betere wereld, maar de rest van de toekomstgeneraties ook. Dat is eigenlijk waarvoor ze het doen. Dit betekent dat ook jij je steentje kunt bijdragen aan Green Friday door bewust te kiezen voor bedrijven die bomen planten bij aankopen!

Kortom, Green Friday vertegenwoordigt een milieubewust alternatief voor Black Friday. Door deel te nemen, draag je bij aan een verbetering van de wereld en dit kun je op diverse manieren doen. Bijvoorbeeld, door bomen te planten of lokale winkels te ondersteunen. De invulling hiervan kun je zelf bepalen. Green Friday streeft dus naar het herstel van de natuur en het terugbrengen naar de basis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Onze nieuwsbrief!

Wordt maximaal één keer in de week op de hoogte gehouden van geplaatste artikelen!